PASŪTĪJUMIEM NO 80€ BEZMAKSAS SŪTĪŠANA PAKOMĀTĀ     |      MAKSĀJIET PA DAĻĀM LĪDZ PAT 60 MĒNEŠIEM

Līdzsvara spilvens - kompakts un noderīgs (vai esat dzirdējuši?)

Vai esat kādreiz dzirdējuši par līdzsvara spilveni un vai zināt, ka šis kompaktais rīks lieliski palīdz līdzsvarot treniņos. Vai zinājāt, ka līdzsvara spilvens palīdz mazināt muguras sāpes un citas kaites, ko izraisa biroja darbs?

 

Līdzsvara spilvens ir īsts hitu produkts, kas nav paredzēts parastajiem treniņiem, bet ir labi piemērots arī kā aktīvs biroja sporta aprīkojums. Turklāt tas ir produkts, kuram ir patiešām laba cenas un kvalitātes attiecība. Šajā rakstā mēs vairāk runāsim par līdzsvara paliktņa izmantošanas iespējām.

 

Līdzsvara spilvens


Kas ir līdzsvara spilvens un kam tas ir labs?

 

Līdzsvara spilvens ir apaļa ar gaisu piepildīta līdzsvara ierīce, kas izgatavota no gumijas. Kā norāda nosaukums, tas visvairāk pārbauda cilvēka līdzsvaru.

 

Bet kāpēc līdzsvars ir tik svarīgs? Tas ir līdzsvars, kas uztur cilvēka ķermeni vertikālā stāvoklī un ļauj kustēties. Tam nepieciešama laba līdzsvara izjūta, ķermeņa muskuļi un koordinācija. Līdzsvara spilvena izmantošana palīdz to visu attīstīt.

 

Līdzsvara spilvens


Kur var izmantot līdzsvara spilvenu?

 

Līdzsvara spilvenu var izmantot gan kā mācību līdzekli, gan sēžot birojā. Kā mācību līdzeklis tas piedāvā daudz dažādu iespēju. Noliekot spilvenu un uzkāpjot uz tās ar vienu vai divām kājām, jūsu ķermenis izkļūs no līdzsvara, un jums būs smagi jāstrādā, lai atjaunotu līdzsvaru. Stāvēt uz spilvena ar divām kājām ir vieglāk un stabilāk, ar vienu grūtāk. Tas pats notiek, sēžot uz tā un trenējot ķermeņa muskuļus - jums jāpievelk muskuļi, lai panāktu līdzsvaru.

 

Birojā ir iespējams vienkārši sēdēt uz spilvena vai likt to uz muguras. Sēžot, šis spilvens liek cilvēkam uzlabot stāju. Ja mugurai ir apnicis sēdēt uz spilvena, ir labi likt līdzsvara spilvenu starp muguru un krēslu - tādējādi tas ērti iemasē muguru.

 

Līdzsvara spilvens


Kādi ir līdzsvara spilveni?

 

Līdzsvara spilvens

Visizplatītākie ir PVC līdzsvara spilventiņi. Viena puse parasti ir vienmērīgāka, bet otra - masīvāka un pārklāta ar maziem izciļņiem. Ir vairāki līdzsvara spilveni - bez masējošās puses, izgatavoti no putuplasta gumijas un taisnstūrveida. Šādām ierīcēm iekšpusē nav gaisa, un tām ir cita forma, taču darba princips ir viens - uzkāpjot, tās grimst un pārbauda cilvēka līdzsvaru.

Ir arī balansēšanas dēli. Tie ir apaļi diski, kas izgatavoti no koka vai plastmasas un ar apaļu daļu zem tā, kas izceļ no līdzsvara. Balansēšanas dēli ir ļoti populāri bērnu vidū, taču tie patīk arī daudziem pieaugušajiem.

 

Tos var izmantot arī kā mācību līdzekli un birojā. Pēdējā gadījumā tos var ievietot, piemēram, biroja atpūtas telpā, kur cilvēki pārtraukumā var stāvēt un izmēģināt.

 

Kam domāti līdzsvara spilveni?

 

Līdzsvara spilveni ir piemēroti ikvienam, kurš ir ieinteresēts patīkami un vienkārši attīstīt līdzsvaru. Līdzsvara spilveni ir īpaši populāri biroja darbinieku vidū. Ilgstoša sēdēšana uz parastā krēsla var izraisīt muguras sāpes, taču, ja uz krēsla uzliksiet līdzsvara spilveni, tas palīdzēs ļoti efektīvi novērst šīs problēmas.

 

Līdzsvara spilvens noteikti ir piemērots sportistiem gan mājās, gan sporta zālē, jo līdzsvara spilvenu ir ļoti viegli integrēt normālā vispārējā fiziskajā sagatavotībā. Piemēram, ir daudz grūtāk piecelties uz līdzsvara spilvena nekā tikai uz paklāja, un spilvena radītā papildu slodze ķermeņa muskuļiem ir uzreiz jūtama.

 

Līdzsvara spilvens


Līdzsvara spilvens- kas vēl jāzina?

 

Līdzsvara spilvens ir ārkārtīgi universāls, noderīgs un pieejamu mācību līdzeklis. Tas praktiski neprasa apkopi - ja nepieciešams, to var viegli notīrīt ar ziepēm un ūdeni. Tāpat nav vērts baidīties pat no masīvākajiem cilvēkiem, piemēram, tiem, kuru svars pārsniedz 100 kg, ka spilvens neizturēs viņu svaru, jo tas ir ļoti izturīgs priekšmets.

 

Kādus vingrinājumus jūs varat darīt ar to?

 

Daudzus vingrinājumus, kurus citādi veic vienkārši uz paklāja, ar līdzsvara spilveņu palīdzību var padarīt daudzveidīgāku un sarežģītāku. Jūs vienmēr varat arī apvienot vairākas treniņu ierīces, piemēram, veicot pietupienus uz līdzsvara paliktņa, varat arī paņemt hanteles.

 

Līdzsvara spilvens

Citi alternatīvi balansēšanas instrumenti

 

Lidzsvara dēli - ierīce, kas paredzēta līdzsvara pārbaudei. Akūts un piemērots līdzeklis ikvienam. Katra kustība uz līdzsvara dēļa trenē jūsu veiklību un īpaši nostiprina mazos un pasīvos pēdas muskuļus, kas nepieciešami muskuļu un locītavu dabīgai kustībai.

 

Līdzsvara dēli - kādi ir dažādi veidi?

 

Līdzsvara spilvens

Rocker dēlis

Vienkāršs taisnstūrveida zems un plakans dēlis.

Šim dēļa veidam ir viens kustības virziens - no kreisās uz labo.No labās uz kreiso - tas ir īpaši piemērots iesācējiem, lai praktizētu līdzsvaru un koordināciju.

Lietošana: piemēram, bērnu vingrošanas nodarbībās

Bāze: stabila bāze

Grūtības pakāpe: viegla

 

 

Līdzsvara spilvens

Rocker-roller dēlis

Arī taisnstūra līdzsvaru dēlis, kas novietots uz tā sauktā kustīgā riteņa. Kustības virziens joprojām ir uz sāniem. Ir divi faktori, kas ietekmē līdzsvaru - nestabils dēlis uz ritošā veltņa / riteņa. Kustība visvairāk atgādina snovbordu vai skeitbordu. Tāpēc mēs noteikti iesakām visiem skeitborda entuziastiem ārpus sezonas veikt "sausu" treniņu.
Izmantošana: snovbords, skeitbordisti
Apakšdaļa: veltnis / ritenis
Grūtības pakāpe: izaicinoša

 

 

Līdzsvara spilvens

Wobble dēlis

Apļveida vai pusapaļa līdzsvara dēlis ar nekustīgu puslodes pamatni. Šis pamats ļauj pārvietoties jebkurā virzienā, ne tikai pa labi un pa kreisi. Uz līdzsvaru dēļi var veiksmīgi tupēt uz divām un vienām kājām. Jūs varat arī veikt dažādus kāju pacelšanas, kā arī roku saliekšanas - atrasties uz dēļa un turēt ar rokām galdu. To ļoti bieži izmanto fitnesa vingrinājumos. Tieši ar šo dēli jūs varat veikt vispusīgāko treniņu.
Lietošana: fitnesa 
Bāze: stabila bāze
Grūtības pakāpe: mērena

 

  

Līdzsvara spilvens

Līdzsvaras dēlis- Atspere

Dēlis sastāv no divām līdzsvara virsmām, no kurām viena stabili balstās uz grīdas, bet otra nestabīls dēlis ir piestiprināts apakšā ar atsperi - tas ir, starp abiem dēliem vienkārši ir atsperes. Atrodoties uz augšējā dēli, spēle atgriežas līdzsvara atrašanā un apgūšanā. Atsperes stiprums nosaka arī līdzsvarošanas grūtības.

Bērniem ir piemērotas vieglas atsperes, bet pieredzējušākām - stiprākas - atsperu dēli, kuriem nepieciešama lielāka koordinācija.
Lietošana: fitnesa
Bāze: atspere + stabils galds
Grūtības pakāpe: atkarīgs no atsperes stiprības

Līdzsvara dēli- izmantošanas piemēri

 

Sportisti - līdzsvara dēlis- sākotnēji ieviesa slēpotāji. Tas ir sezonas sporta veids, un tika meklētas alternatīvas, lai efektīvi trenētos ārpus sezonas. Tādējādi līdzsvara aprīkojuma izmantošana kļuva par vienu no apmācības metodēm. Šobrīd rīku izmanto cilvēki dažādos sporta veidos - sākot no jogas līdz sporta spēlētājiem. Līdzsvars ir viena no fiziskajām spējām, kas ir būtiska sastāvdaļa maksimālai sporta tehnoloģiju attīstībai.

 

Mūziķi - līdzsvara rīki salīdzinoši ātri attīsta dziļus muskuļus. Daudzi dziedātāji un instrumentālisti var trenēt diafragmu un elpošanu.

 

Fizioterapeiti - apmācība novērš daudzas traumas. Potīšu traumu profilakse un rehabilitācija.

 

Psihologi - attīstot kognitīvo un telpisko izziņu ar pastiprinātu uzmanību un atbrīvojumu no koncentrācijas traucējumiem.

.
Bērni - līdzsvara dēli ir populāri stap bērniem - dēli var izmantot fiziskās audzināšanas un vingrojumu stundās skolās / bērnudārzos. Ar ko dēlis ir lieliski piemērots bērniem? Dēlis piedāvā rotaļīgumu un ir pievilcīgs - neuzkrītoši attīstošs rīks. Rīks atgādina bērniem un jauniešiem par slēpošanu, sērfošanu, snovbordu - aicina šis "atpazīšanas prieks". Atkarībā no modeļa līdzsvaras dēļis ir diezgan vienā līmenī ar grīdu, kas nebaida bērnus un padara dēli tā saucamo drošu. Šis rīks māca bērniem kustību prasmes un piedāvā nelielu dažādību.

 

Visi, kas meklē prieku, lieliskas izklaides ģimenē / draugu lokā


Vingrinājumi

 







Ja vēlaties arī daudzpusīgu apmācības un masāžas rīku, to varat iegādāties e-veikalā Budopunkt (skatīt līdzsvara spilvenu izvēli) vai apmeklējot mūsu pārstāvniecību Artelli 7, Tallinā.

 

Ja raksts Tev bija noderīgs, noklikšķiniet uz "Patīk" un, ja taviem draugiem varētu būt interese, noklikšķiniet uz "Kopīgot".

Jūsu atsauksmes mums ir ļoti svarīgas, jo tās parāda, ka augstas kvalitātes satura veidošana latviešu valodā ir tā vērts :)